· 

Week 3: Rotterdam-Schiedam, de Vesting en het Haringvliet

Dinsdag 15 januari:

Na mijn vergadering van vanmorgen heb ik mijn schoenen ingeruild voor mijn sportschoenen, heb ik mijn camelbag gevuld met water en ben ik ons kantoor uitgelopen om van de Mathenesserlaan in Rotterdam naar het metrostation Troelstralaan in Schiedam te gaan lopen. Een wandeling dwars door Spangen, maar ook door hartje Schiedam. Best wel een tegenstelling!

 

Vooral in Schiedam heb ik mooie foto's kunnen maken, waarbij de mooiste die van de trots wapperende regenboogvlag naast de deur van de Sint Janskerk was. Dat trof me diep, vooral door het hele gedoe rond de Nashville-verklaring.

De zes kilometer heb ik redelijk gemakkelijk afgelegd, al moet ik toegeven dat wandelen op mijn Lowa's toch een stuk comfortabeler is dan op mijn gympen. Zere voetjes...

 

Donderdag 17 januari:

Vandaag stond een wandeling van Heerhugowaard naar Alkmaar op de planning. Woensdag heb ik mijn schema echter omgegooid om sneller thuis te kunnen zijn, mocht het ineens veel slechter gaan met mijn schoonmoeder. De hele dag druk, druk, druk met andere dingen dan mijn training. 's Avonds heb ik, ondanks het gure weer, toch mijn regenjas aangetrokken. In het volle maanlicht bleek het erg prettig wandelen. Lantaarnpaallicht was niet nodig om mijn weg te vinden. Meer intuitief dan dat ik het vantevoren had bedacht heb ik een zo veel mogelijk onverlichte route gekozen en ben ik langs het Fort aan de Noorddijk gelopen. Het voelt daar fijn.

 

Met de wind en de ijskoude regen in mijn rug op de terugweg was het knus in mijn regenjas, net een mini-tentje. Ik was vergeten dat ik zo enorm kan genieten van onstuimig weer. Ik hoef me echt geen zorgen te maken over mijn herfst-/winterreisplannen voor Santiago de Compostela! Dat blijkt maar weer ;)

 

Zaterdag 19 januari:

Vanmorgen is mijn schoonmoeder overleden na een maandenlang ziekbed. Al vind ik het fijn voor haar dat het lijden voorbij is, ik ben toch best verdrietig. Ik plan een ronde van zo'n negen kilometer door Hellevoetsluis, langs de Vesting en het Haringvliet, om het een beetje van me af te lopen. Het doet me goed te wandelen in de ijzige koude. De zon straalt en mijn wenkbrauwen vriezen langzaam van mijn gezicht. Ik moet misschien toch maar iets van een muts gaan aanschaffen ook al gaat mijn haar daar zo onaantrekkelijk plat van zitten. 

 

Halverwege mijn route valt mijn telefoon uit (ik was vergeten mijn routeplanner offline te zetten, beetje dom). Gelukkig zit de weg die ik wilde volgen wel zo'n beetje in mijn hoofd en ken ik er al een flink gedeelte van van eerdere wandelingen met de loopgroep. Mooie foto's van de vesting heb ik wel kunnen nemen, van de stralende zon over het schuimende, zwarte water van het Haringvliet helaas niet. Hopelijk een volgende keer. 

 

Het verbaast me dat ik zonder problemen dik negen kilometer heb kunnen lopen. Ik merk nu wel dat het belangrijk is om op tijd te rusten en mezelf niet te lang te pushen nog een paar stappen verder te zetten. En een andere mooie ontdekking: het helpt enorm mijn voeten te masseren wanneer ze branderig voelen! Ik dacht altijd dat het 'not done' was je schoenen tijdens een langere wandeltocht uit te trekken... Nou, voor mij werkt het prima en ik kom er zonder problemen weer in. Ha! De grappige opmerkingen die je vervolgens van voorbijgangers krijgt geven de dag een gouden randje.Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Hans S (maandag, 21 januari 2019 21:28)

  Geweldig Inge, dat je zo dapper aan de slag bent je conditie op te voeren en ook nog fraaie foto's te maken. Blijf je volgen, zoals ik al beloofd heb naar de top van de Moint Ventoux. Hop hop.

 • #2

  naamgenootje (dinsdag, 22 januari 2019 16:17)

  Hi Ing, mooi mooi mooi...en wat ben jij lekker sportief bezig... Een en ander had ik al meegekregen via FB maar vaak klik je dan weer weg en bent al aan iets anders begonnen. Nu ga ik je gezellig volgen. Vanuit mijn zetel beleef ik jouw sportieve avonturen. Heel erg leuk!
  Keep going... sterke vrouw x

 • #3

  naamgenootje (dinsdag, 22 januari 2019 16:18)

  ...ps
  sneu te lezen van je schoonmoeder! Sterkte x