· 

Week 4: Rondje Hellevoet, favoriete weggetjes en Nieuwerkerk a/d IJssel-net niet Waddinxveen

Dinsdag 22 januari:

Vanmorgen was het nog droog toen ik van huis ging, maar al snel begon het te sneeuwen. Heerlijk! Dikke vlokken en snijdende wind. Ik houd ervan en gelukkig hadden mijn schoenen voldoende profiel om overeind te blijven toen het pak sneeuw dikker en de wegen gladder werden. Met de dames van de loopgroep samen toch een aardig rondje gemaakt in een klein uur tijd. Wel tussen de huizen door om een beetje beschut te blijven voor de wind. Heel lief dat ik een sjaal mocht lenen van Petra!

 

Na onze kop thee met biscuitje zijn de dames huiswaarts gegaan en ben ik nog een rondje van drie kwartier gaan wandelen. Mijn benen voelden prima en ik had er zin in. Deze keer voerde mijn tochtje langs de haven, wat me een mooie foto van een grote boei op de kade opleverde. Grappig ook om te zien hoe werkelijk iedere hond die ik tegenkwam door het dolle heen was. Lekker springen, graven, rondjes rennen en sneeuw happen... Ik voelde me net zo! *grijns* 


Zaterdag 26 januari:

Mijn wandeling van donderdag doorgeschoven naar vandaag in verband met de crematie van mijn schoonmoeder. Het was fijn dat Ad zin had om met me mee te gaan. Ik heb hem meegenomen langs een deel van de favoriete weggetjes, die ik in de loop van de afgelopen tien maanden heb ontdekt rond ons huis. Het is zo fijn om de voordeur uit te stappen en al snel langs veel groen en rustige, natuurlijke wegen te kunnen wandelen. Wel een beetje jammer dat alle sneeuw en vrijwel al het ijs weer verdwenen waren.

 

We hebben onder andere gepraat over hoe je er door veel te wandelen of, in zijn geval, te fietsen achter komt welke spullen je nog mist op je reis. Daarnaast ook gesproken over mijn plannen voor Santiago, wat ik daar zoal voor nodig zal hebben en dat het eigenlijk wel tijd begint te worden om alvast wat spulletjes aan te gaan schaffen. Een goede regenjas en -broek staan momenteel bovenaan mijn lijstje. Een tweede paar Lowa's kopen en inlopen leek Ad ook een goed idee. Daar moeten we binnenkort maar eens voor naar Bever in Rotterdam gaan. Al babbelend hebben we dik anderhalf uur gelopen, terwijl het mijn bedoeling was er een uurtje van te maken. Toch wel fijn weer dik zeven kilometer in de benen.


Zondag 27 januari:

Ondanks de ongepland uitgelopen wandeling van gisteren wilde ik vandaag een langere wandeling van ongeveer tien kilometer maken. Meteen al bij de eerste stappen voelde ik hoe mijn voeten en dijen nog aan het herstellen waren van de dag ervoor. Misschien niet zo handig om in deze fase van de training al twee dagen na elkaar te gaan lopen, dacht ik. Ik liet het bij die gedachte en ging gewoon op pad. Plan is tenslotte plan en Inge zou Inge niet zijn als ze niet de grenzen van haar kunnen zou opzoeken in een 'nieuwe' situatie.

 

De eerste kilometers verliepen eigenlijk wel prima. Al snel zat het ritme in de benen en trok de stijfheid en beursigheid uit mijn lijf. Jammer dat het landschap hier niet zo bijzonder is in de wintermaanden. Eindeloos rechte wegen door vlak polderlandschap met hier en daar een boerderij of een windmolen en af en toe een auto die langs je heen raast. Het is gemakkelijk om hier een gevoel voor tijd en afstand kwijt te raken.

Er stond een fikse wind en de regen druppelde halfslachtig. De flinke tegenwind voelde alsof ik tegen een helling opliep. Goede training dus! De zon brak zo nu en dan een paar seconden door, waarmee het landschap meteen een stuk minder troosteloos werd. 

 

Op tweederde van mijn route, terwijl ik naarstig op zoek was naar een plekje om te zitten zodat ik mijn voeten even rust en een massage kon gunnen, hoorde ik getoeter achter me. Toevallig had Ad met de wagen dezelfde route gevolgd als ik. Of ik het laatste stukje mee wilde rijden. En al was dat eigenlijk mijn eer te na, mijn voeten deden me behoorlijk pijn. Ik ben gezwicht en heb me de laatste tweeënhalve kilometer gezellig laten rijden en was stiekem nog opgelucht ook. Misschien wel een teken dat het de juiste beslissing was. Volgend weekend een nieuwe kans. En voorlopig nog maar niet twee dagen achter elkaar aan de wandel gaan!Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Naamgenoot (maandag, 28 januari 2019 07:26)

  Gezellig om met je mee te wandelen Ing...door weer en wind ; )
  Vorig jaar heb ik Erik, zoon van Larry, gevolgd tijdens zijn Santiago avontuur
  via Polarsteps. Zo kun je de wandelaar helemaal volgen incl foto’s die onderweg
  gemaakt worden... Erg leuk! Ken je die app?
  Veel wandelplezier! x