Klimmen tegen MS


Stichting Klimmen tegen MS

Klimmen tegen MS is een stichting met als doel het bijeenbrengen van fondsen en sponsorgelden ten behoeve van onderzoeksprojecten die erop gericht zijn om de kwaliteit van leven voor Multiple Sclerose (MS) patiënten op korte en lange termijn te verbeteren.Team Zijl Van Den Berg 

In 2018 is mijn man min of meer per ongeluk aan de slag gegaan met trainen voor Klimmen tegen MS. 

 

Vrienden van ons, die net als hij toertochten rijden op de racefiets, attendeerden hem op het evenement toen hij aangaf iets te willen doen voor MS patiënten. Omdat zij in Klimmen wonen dachten we dat het, gezien de naam, daar georganiseerd zou worden.

De verrassing was groot toen de locatie de beruchte kale berg uit de Tour de France bleek te zijn!

 

Nu stond die berg, de Mont Ventoux, al tientallen jaren op Ad's verlanglijstje. Het duurde dan ook niet lang om te beslissen dat hij zich voor dit evenement in wilde zetten. Dat hield natuurlijk in dat er meer dan flink aan de conditie gewerkt moest worden. En we hebben er meteen onze vakantiebestemming van gemaakt. 

Hij is op 10 juni 2018 met glans geslaagd in zijn beklimming en hij heeft ongepland, mede door het prachtige weer van die dag, zelfs een tweede keer de top bereikt! 

 

Ik vind het geweldig dat Klimmen tegen MS ieder jaar georganiseerd wordt door een groep enthousiaste mensen met een gouden hart. De fijne sfeer die er dagenlang rondom het evenement heerst en de MS patiënten die ik met eigen ogen boven heb zien komen waren de laatste zetjes die me deden besluiten het zelf in 2019 ook te gaan proberen, maar dan wandelend. Manlief is de uitdaging ook opnieuw aangegaan. Hij wilde op 10 juni zelfs drie keer naar boven gaan fietsen! 

 

En zo is team Zijl Van Den Berg ontstaan. De organisatie vraagt per persoon tenminste €500,- aan sponsorgeld binnen te brengen. Met de enthousiaste donaties van veel lieve vrienden, familieleden, kennissen, oud-klasgenoten, collega's en andere sportievelingen die zich inzetten voor een goed doel hebben we voor onze deelname in 2019 137% van de benodigde inbreng gekregen! Super bedankt!

 

Update 10 juni 2019

We hebben het gehaald!!!

Het is me gelukt om op eigen kracht helemaal naar de top te lopen. Ook Ad is geslaagd in zijn drie beklimmingen! En wat een prachtige samenloop van omstandigheden: we kwamen ongeveer tegelijkertijd boven aan <3

Volgend jaar op 1 juni 2020 wordt het de tiende keer dat Klimmen tegen MS georganiseerd zal worden. Wie gaat er mee? Wij hebben ons alvast weer opgegeven :D

 

Sommet du Mont Ventoux, here we come!

 


Bovenstaande foto's zijn van het Klimmen tegen MS evenement op 10 juni 2019.

 

Meer dan een jaar trainen, doorzettingsvermogen en wilskracht, de perfecte organisatie van het evenement, de belangstelling, het medeleven en het meelopen van bij elkaar meer dan honderd mensen, het enthousiasme en de inzet van tientallen professionals, alle donaties van heinde en verre en bovenal de liefde en de vriendschap van Ad, Hans en Noemi hebben ervoor gezorgd dat ik de top van de Mont Ventoux heb kunnen bereiken!

 

Dankjulliewel, allemaal!


Bovenstaande foto's zijn van het Klimmen tegen MS evenement op 10 juni 2018.

Ik was al wel aan het trainen, maar kon toen zelf nog niet meedoen met deze liefdevolle actie van Ad, mijn man.

Samen met Noëmi was ik natuurlijk wel op de top om hem aan te moedigen!